Рубрика: Без рубрики

12 փաստ գինու մասին

1. Խմեք կարմիր գինին փոքր դոզանների համար ավելի լավ է ձեզ համար, քան ոչ խմելը:

Դա կարող է անակնկալի գալ, բայց մի քանի մարդու փորձաքննություններ ցույց են տվել, որ չափավոր կարմիր գինու սպառումը ձեզ համար ավելի լավն է, քան ոչ թե խմելը: Ինչու: Antioxidants- ը հայտնաբերել է կարմիր գինիի ցածր սրտանոթային հիվանդությունների, մահացության եւ տիպի շաքարախտի 2-ի դեպքեր: Իհարկե, եթե դուք ավելի շատ խմեք, քան դուք պետք է, ապա նպաստները փոխարինվում են առողջական վտանգներով: Այսպիսով, ինքներդ ձեզ բարեհաճություն դրսեւորեք, չափավոր ձեւով խմեք կարմիր գինի:

2. Կարմիր գինու առողջության օգուտները գալիս են տաննից:

Ամեն ինչ գինու մեջ այդ ալկոհոլ կամ ջուր չէ այլ պոլիֆենոլ է։ Պոլիֆենոլն ներառում է տենին, գունավոր գունանյութ, գինու բույր, ռեզերատոլ, եւ մոտ 5000 բույսերի միացություններ: Այս պոլիֆենոլներից ամենատարածված գինին առողջական պատճառներով պռոսիանիդին են, որոնք կանաչ թեյի եւ մուգ շոկոլադի մեջ հայտնաբերված խտացրած տանին տեսակի են: Այս բարդությունը հատկապես կապված է արյան անոթների խոլեստերինի ախտահարման հետ, ինչը շատ օգտակար է սրտի առողջության եւ երկարատեւության համար:

3. Որոշ կարմիր գինիներ ձեզ համար ավելի լավ են, քան մյուսները: Ոչ բոլոր կարմիր գինիները կատարվում են նույնը:

Որոշ գինիներ զգալիորեն ավելի բարձր մակարդակի են ունենում «լավը ձեզ համար», քան մյուսները: Թեեւ բավականին դժվար է որոշել, թե որ գինիներն են լավագույն (ճիշտ), այստեղ կան որոշակի խորհուրդներ.

Չոր կարմիր գինիներն ավելի լավն են, քան քաղցր գինիները:

Կարմիր գինիները, ցածր ալկոհոլով (նախընտրելի են 13% -ից ոչ պակաս ABV), ավելի լավ են, քան բարձր ալկոհոլային գինիներ Ավելի բարձր տեննին ունեցող կարմիր գինիները (որոնք ավելի խիտ են) ավելի լավ են, քան ցածր թանին գինիները:

4. Երիտասարդ կարմիր գինիները ձեզ համար ավելի լավ են, քան հին կարմիր գինիները:

Մենք արդեն տարիներ շարունակ ասում էինք, որ հին գինիներն ամենալավ գինին են: Ճիշտ է, որ որոշ գինիներն ավելի լավ են համտեսել, երբ ծերանում են, բայց երբ խոսքը գինու առողջության մասին է, գինին այնքան լավ չէ: Երիտասարդ կարմիր գինիները պարունակում են ավելի մեծ տենդիններ, քան ցանկացած այլ տեսակի գինի:

5. Կարմիր գինիի գույնը գալիս է խաղողի մաշկից:

Գինին գինով գալիս է բույսի գունանյութ, որը կոչվում է anthocyanin, որը հայտնաբերվել է կարմիր խաղողի մաշկի մեջ:

6. Որպես կարմիր գինիներ տարիքում, դրանք գունավոր են դառնում:

Գույնը դառնում է պակաս ինտենսիվ, քանի որ գինու տարիքը: Շատ հին գինիներ գունավոր են եւ կիսաթափանցիկ:

7. Գրեթե բոլոր կարմիր գինին պատրաստվում է խաղողի մեկ տեսակից:

Բոլոր ամենատարածված կարմիր գինիները, այդ թվում Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot եւ Pinot Noir, ընդամենը մի տեսակ խաղողի են. Vitis vinifera: Գինու համար օգտագործվող այլ տեսակներ կան (գոյություն ունեն 65-70 վեստի տեսակներ), սակայն դրանք հազվադեպ են օգտագործվում գինու համար: Vitis vinifera- ը սովորաբար համարվում է գինու խաղողի տեսակներ: Եվ, այսինքն, Vitis vinifera- ը չի առաջացել Ֆրանսիայում: Դա եկավ Արեւելյան Եվրոպայից:

8. Կարմիր խաղողը ավելի հին է, քան սպիտակ խաղողը:

Դեղին եւ կանաչ գունավոր խաղողները, որոնք արտադրում են սպիտակ գինիներ, ենթադրվում են, որ ի սկզբանե կարմիր գինու խաղերի ԴՆԹ-ի մուտացիայից է: Սա բավականին համոզիչ վարկած է, քանի որ Pinot Noir- ը եւ Pinot Blanc- ն կիսում են նույն ԴՆԹ-ն:

9.Կարմիր գինիները սովորաբար պարունակում են պակաս սուլֆիտներ, քան սպիտակ գինիները:

Ընդհանուր առմամբ, կարմիր գինու սուլֆիտի մակարդակը ցածր է սպիտակ գինիներից: Դա պայմանավորված է նրանով, որ կարմիր գինիները հակված են ավելի քիմիական կայուն լինելուց, քան սպիտակ գինիները եւ չեն թուլանում:

10. Կարմիր գինիներն ավելի երկար են, քան սպիտակ գինիները:

Կարմիր գինիները պարունակում են գույն եւ տենին, որը, ընդհանուր առմամբ, օգնում է պահպանել դրանք ավելի մեծ երկարությամբ, քան սպիտակ գինիները: Մարդիկ հաճախ այդ հատկությունները կոչում են գինու «կառուցվածքով» եւ օգտագործում են իրենց ներկայությունը `որպես գինու տարիքի ցուցանիշ:

11. Կարմիր գինիների խաղողը կարելի է պատրաստել սպիտակ գինի:

Քանի որ գույնը գալիս է խաղողի մաշկներից (ոչ թե հյութ), հնարավոր է սպիտակ գինի պատրաստել կարմիր խաղողի միջից: Գինին պատրաստվում է սպիտակ գինիով, առանց խաղողի մաշկի հետ: Դա տեղի է ունենում ավելին, քան դուք կարող եք պատկերացնել: Օրինակ, մի Blanc de Noirs շամպայն սպիտակ փրփրուն գինի է, որը պատրաստվում է Pinot Noir եւ Pinot Meunier (կարմիր) խաղողներով:

12. Կարմիր գինիում հայտնաբերված հարյուրավոր արոմա պարզապես խաղող է:

Մի բաժակ կարմիր գինիում հայտնաբերված բալի, հատապտուղ, ջեմ եւ խոտաբույսերի բոլոր բույրերը վերցվում են ոչ թե ոչնչով, այլ ավելի քան ոչնչացված խաղողի եւ կաղնու տակառների ծերացման գինով: Չկան համով հավելումներ:

Реклама

Автор:

Ես սովորում եմ Մխիթար Սեբաստացու կրթահամալիրում: Ինձ շատ է դուր գալիս այս դպոցը: Ես նաև շատ եմ սիրում երբ ուրիշ երեխաները այցելում են իմ բլոգ:Դուք եթե հիմա կարդում եք այս նյութը ուրեմն կարող եք բլոգիս վերևի հատվածից մտնել իմ բաժինները և ընտրել բանաստեղծություններ և հետաքրքիր պատմություններ բաժինը:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s