Рубрика: Без рубрики

Փաստեր խաղողների մասին

Интересные факты о виноградеԽաղողահյությում պարունակվող որոշ բաղադրիչներ օգտագործվում են մաշկը երիտասարդացնող, արևայրուքներից պաշտպանող դիմահարդարման տարբեր միջոցների կազմի մեջ:

Ըստ հին ռուսական լեգենդների, դրախտային այգում արգելված պտուղը եղել է ոչ թե խնձորը այլ խաղողը:

Խաղողը հարուստ է բազմաթիվ վիտամիններով և մոնոշաքարներով, հանքային նյութերով, աչքի է ընկնում բուժիչ ու կազդուրիչ հատկանիշներով:

Հայտնի են խաղողի շուրջ 10000 սորտեր:

Խաղողի ողկույզները պատկերված են Յալթա, Չուզուեմ, Իզլում, Տաշքենդ, Բելգորոդ քաղաքների գերբերի վրա:

Խաղողում պարունակվող մեծաքանակ Գլյուկոզան և ֆրուկտոզան էականորեն նպաստում են գլխուղեղի ակտիվացմանը:

Մեկ շիշ գինի պատրաստելու համար հարկավոր է մոտ 600 խաղողահատիկ:

Խաղողի մասին առաջին գրական աղբյուներն են բաբելյոնյան մենագրությունները:

Խաղողի հյութը պարունակում էցետալդեհիտ: Սա ֆորմալդեհիդի (թունավոր հեղուկի) շատ սերտ հարաբերական է, որն օգտագործվում է կեղծման մեջ: Հյութը պարունակում է նաեւ ացետոն, որը օգտագործվում է եղունգների լաքերի հեռացման համար եւ էթիլային ացետատը, որն օգտագործվում է լաքի լուծարման համար: Այն պարունակում է նաեւ քացախաթթու եւ քսենոնային կոչվող քիմիական նյութեր: Դա շնորհիվ նրանց, որ թարմ կտրված խոտ ունի շատ հստակ հոտ:

Реклама

Автор:

Ես սովորում եմ Մխիթար Սեբաստացու կրթահամալիրում: Ինձ շատ է դուր գալիս այս դպոցը: Ես նաև շատ եմ սիրում երբ ուրիշ երեխաները այցելում են իմ բլոգ:Դուք եթե հիմա կարդում եք այս նյութը ուրեմն կարող եք բլոգիս վերևի հատվածից մտնել իմ բաժինները և ընտրել բանաստեղծություններ և հետաքրքիր պատմություններ բաժինը:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s